NL
FR
Ensemble Les Pantalons


 
 
 
 
Le Salon Doré
Les Pantalons voeren u, samen met de sopraan Sophie Dury, terug naar de privésalons, kleine balzalen en feestelijke tuinen van het 19de-eeuwse Parijs, waar mooi geklede dames en elegante heren genoten van feestelijke baldeuntjes en mooie zang. U hoort quadrilles, polka’s en walsen van de koning van de quadrille Philippe MUSARD, zijn concurrent Louis-Antoine JULLIEN en de Naamse componist Jean-Baptiste-Joseph TOLBECQUE, afgewisseld met romances en opera-aria’s van onder andere Camille SCHUBERT, Jacques OFFENBACH, Louis CLAPISSON en Luigi BORDESE.
 
4 muzikanten en 1 sopraan
 
 
Le Bal Masqué
Parijse balzalen en salons werden in de 19de eeuw opgesmukt door kleine orkestjes. De muzikanten van Les Pantalons specialiseerden zich in het zeer specifieke instrumentarium van die tijd (flageolet, cornet à pistons, viool en pianoforte) en brengen zo één van deze toen zeer gesmaakte ensembles weer tot leven. U hoort vrolijke quadrilles, walsen, mazurka’s en polka’s van de Napoleon van de quadrille Philippe MUSARD, J. STRAUSS «de Paris», de onstuimige Louis-Antoine JULLIEN en de in Parijs werkzame Naamse componist Jean-Baptiste-Joseph TOLBECQUE. Het mooie repertoire voor pianoforte en een boeiende uitleg over de instrumenten, muziek en partituren van die tijd zorgen voor een afwisselende toets.
 
4 muzikanten
 
 
Le Grand Bal
Voor dit betoverend spektakel van dans en muziek werkt het ensemble Les Pantalons met historische dansgroepen. Met prachtige kostuums, een unieke instrumentencombinatie en adembenemende choreografieën herbeleeft u de feestvreugde die er heerste in de Parijse danszalen en salons.
Tussen de demonstraties door is er de mogelijkheid om, onder vakkundige leiding van een dansmeester, ingeleid te worden in de 19de-eeuwse etiquette en danspassen. Hierbij worden de verschillende figuren van de quadrille, wals, mazurka en polka aangeleerd.
 
4 muzikanten en dansers